HeikkiSantala Iskee avoimesti; perinteisten arvojen puolesta

Jorma Malinen PRO:n uusi puheenjohtaja - Ylen hyökkäystä odotetaan ...

 

Ammattiliitto Pro valitsi puheenjohtajakseen Antti Rinteen jälkeen Jorma Malisen Ruskosta.

Malisella on vahva ay-tausta; on sekä Pron että STTK:n edustajiston puheenjohtaja, ym. Töissä hän on sunnittelijana STX Finland Oy:ssä.

Pro on maan vahvimpia ammattijärjestöjä. Puheenjohtajan paikka on erittäin näkyvä ja myös keskeinen koko työmarkkinaelämässä.

Media onkin läpi valtakunnan uutisoinut valinnan tuoreeltaan. Se on vielä pysynyt aisoissa. Tuskin kauan aikaa.

Jos ei muuta äkkiää keksitä, niin pj-kisassa olleen paperiliiton ex-puheenjohtaja Jouko Ahosen  vanhat synnit ja potkut kyllä kaivetaan esiin. Paras kertoa etukäteen.

Ahonenhan erehtyi tarmokkaasti puolustamaan työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtajan 700.000 euron palkkaa ja muita etuja samaan aikaan kun tuhansia liiton jäseniä uhkasi potkut. Siinä Ahosen pasmat sekosivat pahemman kerran.

Kilpailu kohta käydään siitä, kuka törkyisimmän jutun keksii. Sitähän kansa haluaa. Ja se myy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Eero,

kun toimittajan ja jutun tarkoituksena - kuten useasti on - on kohteen vahingoittaminen, epäilyn alaiseksi ja halveksittavaksi tekeminen, olkoon sitten siihen aineksia tai ei, niin ei se ole sananvapautta vaan "solvausvapautta". Törkyä.

Tapauksia löytyy mediasta joka päivä.

Pari sisäringin kannaottoa niihin:

"MEILLE VALEHDELLAAN

MEDIAN välittämiin uutisiin ei voi enää luottaa. Toimittajat valehtelevat meille joko laiskuuttaan, tyhmyyttään tai omaa poliittista agendaa ajaakseen."

(Kalle isokallio, kirjailija, toimittaja, kolumnisti, Nokian aiempi toimitusjohtaja, ym; ILTALEHTI 6.5.2013)

"Tietenkin voi väittää, että Keva oli jo alun perin tyhmä, kun se ei valinnut toimitusjohtajakseen Helsingin Sanomien Tuomo Pietiläisen isää, joka pyrki virkaan. Eläkeyhtiö olisi välttynyt monelta riesalta. Se ei olisi joutunut painostamaan eläkkeelle kahta toimitusjohtajaansa, kun katkeroituneen isän poika käyttää lehteään koston välikappaleena."

(Aarno Loka Laitinen; ILTALEHTI 30.11.2013)

Ovatko nämäkin törkyjuttuja; jätän muiden harkintaan. Eivät kuitenkaan tuulesta temmattuja.

Jukka Mäkinen

Tässä vähän ihan karmeaa törkyä alkajaisiksi. Malinen oli nuorena miehenä ihan hyvä tekemään oikeitakin töitä. Suunnittelijanakin huippuluokkaa. Sitten pitkän taistelun jälkeen kravatti vei voiton periaatteesta, vaikkei miehellä ole läheskään samanlaisia lahjoja laiskuuteen kuin allekirjoittaneella. Onnittelut Joppelle.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Jukka,

joskus hyvääkin miestä kohtaa kohtuuton kohtalo.

Kannustetaan kestämään !

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

"Kilpailu kohta käydään siitä, kuka törkyisimmän jutun keksii.."

Wikipediaa ja E. Friedelliä lukiessa jää helposti käsitykseen, että journalismi ammentaa voimansa Aristoteleesta ja täydellisestä todellisten asiantilojen nurin kääntämisestä.

Aristoteleen mukaan ihmiset voidaan vakuuttaa kolmella eri tavalla: tunteisiin (pathos) vetoaminen, puhujan luonteeseen (ethos) vetoaminen ja sisällön argumentteihin (logos) vetoaminen. Journalismi on sitten elämätöntä paatosta, väärää eetosta sekä yliarvostettu tietoaines (logos) kuluneita korulauseita ja tyhjää rutiinia.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Jaakko,

eipä tuohon ole paljon lisäämistä !

Toimituksen poiminnat