HeikkiSantala Iskee avoimesti; perinteisten arvojen puolesta

Hallituksen floppi-loikka - viisas perääntyminen

 

Juha Sipilä (kesk) perääntyi ensin sanelemasta yksipuolista ”yhteiskuntasopimusta”, ja jätti neuvottelut työelämän osapuolille, joille ne kuuluvatkin.

 

Se oli ensimmäinen viisas perääntyminen.

 

- Sipilän uhkaukset sopimuksen kaatumisen seurauksista; rajuista lisäleikkauksista ja lisäveroista, jäivät kuitenkin voimaan.

 

Kun sopimusyritys 20.8. sitten kaatui, perääntyi Sipilä myöskin sen uhatuista seurauksista.

 

Se oli toinen viisas perääntyminen. Ja melkoinen yllätys.

 

- Lisäksi Sipilä vakuutti hyvän yhteistyön – kolmikannan – jatkuvan. Monille vaikea pala.

 

Näyttää siltä, että työmarkkina-asioissa kokematon Sipilä haksahti pahasti EK:n ja Kokoomuksen kelkkaan.

 

Näiden tavoitteena oli uhkailemalla kurittaa palkansaajaliikettä, ja nostattaa kansa sitä vastaan. Siitä ei tullut mitään. Sipilä näyttää tajunneen, ettei yhteiskunta ole mikään firma, josta ihmisiä noin vain potkaistaan pellolle.

 

Tietenkin tämä oli kova poliittinen perääntyminen. Siitä ei kuitenkaan ole mitään syytä ilkkua.

 

Median tyhmäntoimittajien riekkumiset saivat kyllä vettä myllyynsä pitkäksi aikaa. Joka tapauksessa MTV-uutisten työmarkkinatoimituksen päällikön Timo Haapalan keväällä ristimät ”Sipilän mafia-esitykset, joista ei voi kieltäytyä”, kokivat vesiperän. Odotetusti.

 

Sanelusta palattiin hyväksi koettuun sopimusyhteiskuntaan. Kolmikanta sai töitä tarpeellisilta osilta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Jouni Nordman

Voipa vielä olla karvasta kalkkia hallituksen keinot ay porukoille, sillä viime lamassa Siiretnäin eläke maksuja työntekijöille, jonka veikkaan olevan myös nytten käytössä. Sillä eläke asiat ovat yksin hallituksen asioita jos se niin haluaa, eli sen ei tarvitse niissä ketään kuunnella. Sillä palkan sivukulut en pieneneminen on suoraan yritysten kannattavuutta kasvattava, sekä varsinkin kunta sektorilla merkittäviä säästöjä tuova.

Eli moni meinaa tämän olevan Sipilän tappio, sillä taistelun voit hävitä, mutta sodan voit voittaa.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Jouni,

olen aina säälitellen ihmetellyt muutamien kellokkaiden kiihkoa ja ay-vihamielisyyttä ja työntekijöiden leimaamisesta valtiovallan ja työnantajien viholliseksi.

Palkansaajajärjestöissä on pari miljoonaa aktiivijäsentä. Ja kun koko perhe on sen vaikutuksen piirissä, niin ay-toiminta koskee jopa neljää miljoonaa kansalaista.

Tämä väestö ei koe valtiovaltaa, eikä tietenkään myöskään työnantajatahoa "vihollisikseen", vaikka kellokkaat sitä kuinka vääristelevät. Elämme ja toimimme sopimusyhteiskunnassa.

Työntekijöiden vapaa edunvalvonta on taattu aina YK:n ihmisoikeusjulistuksesta lähtien. Perustuslain säännösten lisäksi työntekijöiden ja muidenkin kansalaisten suojana on yli sata ihmisoikeussopimusta.

Mutta tuskinpa niillä kellokkaille on merkitystä. Joten antaa olla.

Jouni Nordman

Kun katson miten yrittäjät jotka itse tunnen on tähän vastanneet, on he myös käyttäneet oikeutta olla EU kansalaisia, jolloin heillä on oikeus myös pitää pääomansa siellä missä haluava. Eli niin kuin on työntekijöillä omia oikeuksia niin on myös yrittäjille.

Tästä voin kertoa laskelman jonka tein Exseliin, jossa käsittelin Virolaisen yhtiön ja Suomalaisen yhtiön omanpääoman tuottoa, jossa minimi aika on 5 vuotta ja maksimi aika 10 vuotta. Tässä taulukossa hyvin selkeästi tulee ilmi se , että Suomessa joudutaan yhtiötä lisä pääomittamaan, kun Virossa yritys tulee toimeen ilman näitä. Tämän kun olen antanut yrittäjille Joilla toiminta on voimakkaasti pääomaa tarvitseva, niin jokainen on siirtänyt pääoman omistuksen Viroon.

Eli jos Suomesta halutaan tehdä muutenkin kuin toiminnan harjoittava valtio, jossa pääoman omistus pidetään ulkona maasta. Niin itse pidän tässä vain huonona puolena sitä, että Suomi menettää tällä tavalla liikaa yrittäjiä, jotka voisivat työllistää Suomalaisia enemmän.

Eli rakenne muutos jossa ay väki katso yrittäjien olevan riistää, sillä eihän yrittäjät ole koskaan kelvanneet ay väelle neuvottelu kumppaniksi.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Työeläkemaksut on osa palkkaa, ja näinollen palkkakustannuksia.

Viimeksi kun eläkelainsäädäntöä uusittiin, niin silloin työttömyys, sairausvakuutus ja eläkemaksuja siirrettiin työntekijöille 4% eli tulonsiirtoa suoraan työnantajille.

Elkemaksu minkä työnantaja maksaa palkanpäälle on 19% 53 ikävuoteen saakka ja sen jlkeen se alenee 17,5%

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Arto,

aivan. Ja kun Suomen eläkejärjestelmä poikkeaa rajusti muiden maiden järjestelmistä, niin sekin vääristää kilpailukykylukuja, ja samoin verotusastetta, Suomen "vahingoksi". Esimerkiksi USA:ssa vakuutus ostetaan erikseen, eikä näy sos.turva-, eikä verotilastoissa.

Sosiaaliturvamaksujen osalta ei taas oteta huomioon mitä maksulla missäkin maassa saa.

Joten pelkkien numeroiden perusteella on vaarallista vannoa mitään. Niin surutta vain tehdään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ilman Ay-vihamieliyyttä, vaikutti siltä, että Ay-liike loikkasi 100 vuotta taaksepäin?

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Seppo,

noin tarkkaan arvioon en tohdi sanoa juuta enkä jaata.

Toimituksen poiminnat