HeikkiSantala Iskee avoimesti; perinteisten arvojen puolesta

Yle sekoilee persuissa

 

Ylen tv-uutiset sekoilee Perussuomalaisten puolueen ja eduskuntarymän kanssa. Puolue ja ryhmä sekoitetaan uutisissa sikin sokin.

Uutisissa kerrotaan, että parikymmentä kansanedustajaa on eronnut perussuomalaisten puolueesta - välillä eduskuntaryhmästä - ja muodostaneet uuden eduskuntaryhmän.  Puolue ja eduskuntaryhmä samaistetaan !

Näin ei tietenkään ole.

Loikkarit erosivat persujen eduskuntaryhmästä, eivät suinkaan puolueesta.

Puolueesta erotaan tai erotetaan erikseen. Näin saattaakin tapahtua. Eroa voi tosin jarruttaa esimerkiksi persujen säätiöön aikanaan siirretyn omaisuuden hallinnointi, vaikka säätiö muodollisesti itsenäinen onkin; henkilöt kun ovat pitkälti samoja.

Uusi vaihtoehto-eduskuntaryhmä on siis perussuomalaisten kansanedustajien toinen eduskuntaryhmä, vanhan rinnalla. Virallisen aseman ryhmä saa vasta kun se ja sen säännöt on rekisteröity eduskunnan rekisteriin. Perussuomalaisten nimissä se ei kuitenkaan voi toimia, eikä saada sen puoluetukea.

Mitään uutta loikanneiden puoluetta ei ole olemassa, ja sen perustaminen on kokonaan eduskunnan ulkopuolinen asia ja ottaa aikansa. Yle sekoilee, mikä ei ole uutta.

Näin Yle-uutisten mukaan tähän saakka.

- Hallituksen jatkaminen ilman sen kaatamista, aiheuttaa lisäksi kysymyksiä prosessin laillisuudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

on joka puolelta medialla ja muilla puolueilla niin kiire lyödä halla-ahoa , että järki häviää kaikilla

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Kyllä, nyt on millä mällätä, sisällöstä ei niinkään väliä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kiitokset Heikki Santalalle selkeästä oikaisusta. Ylen toimittajat todellakin sotkevat puolueen ja eduskuntaryhmän. Tämän tapainen uutisointi taitaa olla iäisyyskysymys. Sama koskee prosentteja ja prosenttiyksiköitä. Aika harva toimittaja käsittää, että ne ovat eri asioita.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Viljo, kiitti!

Kyllähän noita sotkuja löytyy, eikä niitä edes oikaista. Tämä ei nyt tietenkään ole pahimmasta päästä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tuossa nyt suurta virhettä tapahtunut, kun puolueen puheenjohtaja sanoo puolueen katsovan heidän de facto eronneen samalla puolueesta. Toki muodollinen erottaminen tai eroaminen tulee tehdä erikseen.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #5

Max,

juu, tuskin useimmat virhettä edes huomasivat. Kyllä minäkin sen kanssa voin elää; särähti vain korvaan kun olen hiljakkoin mediassa muutenkin oikonut ryhmäjäsenyydestä levitettyjä vääriä tietoja.

Kyse ei suinkaan ole vain muodollisuudesta. Kansanedustaja-loikkari voi jäädä puolueeseen vaikka koko vaalikaudeksi, ellei eroteta.

Kysehän uutisissa oli samanlaisesta virheestä kuin uutisoitaisiin, että Timo on eronnut vaimostaan ja jättänyt perheensä, vaikka kyse oli vain salarakkaan heivaamisesta. Avioero on sentään paljon kovempi juttu. Toki sekin voi olla syrjähypyn, loikkauksen seuraus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #6

Vertauskuva toimisi vielä paremmin, jos Timo muutti salarakkaan luo. :)

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #7

Sanoisin paremminkin ; jalkavaimon luo ;) Sehän on kiikarissa.

Toimituksen poiminnat