HeikkiSantala Iskee avoimesti; perinteisten arvojen puolesta

Huippuvirkamiesten moraalin rappio

  • Kohuloikka: valtakunnansovittelija loikkasi työriidan työnantajapuolen leipiin Kuva: Verkkouutiset
    Kohuloikka: valtakunnansovittelija loikkasi työriidan työnantajapuolen leipiin Kuva: Verkkouutiset

 

Taas on yksi maan päällikkö-virkamies leivättömän pöydän ääressä; valtakunnansovittelijan työnantajaloikkaa tutkii ainakin oikeuskansleri.

 

Entäs oikeuskansleri itse? Media epäili hänen saaneen vuosi sitten palkintoviran vailla ansioita, hallituksen sotekäskyläisenä, jossa perustuslakia rikottiin mennen tullen. Luottamus ylimpään laillisuusvalvojaan on kyseen alainen.

 

Mihin kansalaiset voivat enää luottaa, kun ylimmän virkakoneiston oman edun tavoittelu ja moraalin rappio on arkipäivää? Likainen politiikkaa on saanut virkamiesseuraa.

 

Toimittajien, vallan vahtikoirien, rooli mätäpaiseiden puhkojana on entistäkin tärkeämpää. Myös meidän some-kirjoittajien mielipiteillä on merkitystä.

---

Aika ajoin on aihetta peilata tapahtumia menneeseen (US-blogi):

 

Valtakunnansovittelijan paha munaus

 

Valtakunnansovittelija Minna Helle tukee Lännen Medialle antamassaan lausunnossa yksiselitteisesti EK:n työaikavaatimuksia ja lain muuttamista sen mukaisesti.

 

”Helle sanoo Lännen medialle, että yhteiskuntasopimusta ei synny ilman työaikojen rukkausta.” (MTV-uutiset 19.8.2015 ) !

 

Toisen osapuolen asiamieheksi asettuminen on valtakunnansovittelijan pahin virhe. Ja vielä tällaisessa räjähdystilanteessa!

 

Se on myös työriitalain vastaista.

 

”Valtakunnasovittelijan on :

 

1) pyrittävä yhteistoiminnassa työmarkkinajärjestöjen kanssa edistämään työnantajain sekä työntekijäin ja virkamiesten sekä niiden järjestöjen välisiä suhteita;”

 

Riitatilanteissa sovittelijan on pyrittävä johtamaan riitapuolet sovintoon lähinnä heidän omien ehdotustensa perusteella. Helteen asenne on tästä kaukana.

 

Kun kuuma ”yhteiskuntasopimus” muodossa tai toisessa mitä todennäköisemmin on runsaan vuoden kuluttua valtakunnansovittelijan Minna Helteen pöydällä, niin hänen ennakkoasenteensa on paha kolaus hänen luottamukselleen tasapuolisesta sovittelusta.

 

Työaikalaki on jo nyt erittäin joustava. Sen antamia mahdollisuuksia sopia työajoista toisin työehtosopimuksilla käytetään myös aivan yleisesti. Vuosikymmenten aikana olin niin sopimassa lähes jokaisessa työ- ja virkaehtosopimuksessa.

 

Työaikalaki ei ole esteenä joustavalle sopimiselle. Silloin vain pitää muistaa se, että työlait on säädetty työntekijöiden vähimmäisuojaksi. Helle haluaa nyt tätä suojaa alentaa.

 

Ehkä Hellettä kaihertaa entisen valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen näkyvä rooli meneillään olevassa työaikakiistassa. Tai sitten media on pannut mutkat suoriksi.

 

Vahinko on joka tapauksessa tapahtunut.

 

Heikki Santala järjestöneuvos Kauniainen”

 

Näin kolmisen vuotta sitten. Tämän päivän tapahtumat eivät ole yllätys.

---------

http://heikkisantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239692-presidentin-valinta-pukki-kaalimaan-varijaksi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Jari Ikonen:

sorry, kommenttisi meni jutun runkoon (!) ja esti vastaamisen. Oli pakko poistaa: pliis toistaisitko. Kiitti !

Jari Ikonen

"Ketalelistasta puuttuu ainakin seuraavat:

- Helsingin ylimmästä poliisijohdosta 2 päällikköä
- Koko poliisilaitoksen Ylijohtaja
- tullin pääjohtaja

Lisäksi tapaus Jari Aarnion esitutkinnassa on tapahtunut kiistattomia ja tahallisia virkavirheitä (vasta oikeudessa valan velvoittamina paljastettuja)

Mahtavatkohan olla "yksittäistapauksia", hahhahh

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Jari,

Kiitti!

Ei todellakaan enää ole kyse yksittäistapauksista. Sen verran tiheään niitä putkahtaa pintaan, että niihin alkaa pikku hiljaa turtua.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Ei saisi turtua. Rikkeille pitäisi saada niin kovat sanktiot, että niiden kohtaaminen olisi todella iso häpeä loppuiäksi. Hyssyttely missä tahansa asiassa vain lisää rikkeiden yleisyyttä.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Kalevi,

ei niin pitäisi turtua. Mutta kun rötöstelyä tulee tuutit täydeltä, niin väkisinkin siihen tottuu. Hyväksyminen on sitten eri juttu.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Vaikea on enää uskoa konseksukseen juuri missään kun poliittiset tahot ovat ulottaneet lonkeronsa joka paikkaan ainoana tavoitteenaan lyödä vastustajalle luu kurkkuun.

Korkein poliittinen johtokin sopii käsikirjoitukset etukäteen ettei mitään tasapuolisuutta ole alun perinkään odotettavissa.

Viestinviejät kuljetetaan vaikka auton takakontissa pois tapahtumapaikalta jos tarve vaatii.

Ja tämä sakkiko tätä verellä maksettua maata nykyisin makaa!

Näköjään liian pitkä aika siitä mikä kansan aikoinaan yhdisti...

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Timo,

poliittisella kähminnällä ei näytä olevan mitään rajoja. Vallitsee likasangon uurrepolitiikka; pohjalla ollaan.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Välillä tuntuu että kävellään jo ihan suoraan perustuslain ja sopimusten yli eikä siitä seuraa kuin joku pieni älämölö jossain A-studiossa ja that`s it!

Ja sitten kun kysytään mikä homman nimi niin semmonen omahyväinen virnuilu vaan päälle kun meni ku%&tus läpi (eikä kukaan vissiin huomannut mitään)!

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #8

Timo,

aivan; kyllä hallituksen esitykset ovat olleet härskejä perustuslain loukkauksia. Ja kun ainoa oikeusturvamme siellä on poliittinen perustuslakivaliokunta, jossa hallituspuolueilla on enemmistö, niin hutera on senkin pohja.

Oikeuslaitokseen on sentään tavattu luottaa. Mutta kun valtakunnansyyttäjä saa potkut virkarikoksesta, niin kolhu on tullut sinnekin. Tässähän alkaa puhtoiset pomo-virkamiehet kohta loppua!

Toimituksen poiminnat